5 tips för att hitta rätt utvecklare

5 tips för att hitta rätt utvecklare

Webbutvecklare spelar en avgörande roll i varje organisation eftersom de ansvarar för webbutveckling, webbdesign, åtgärda fel, underhåll av webbplatser och så vidare.

Att anställa rätt webbutvecklare kan avsevärt påverka verksamheten. Dessutom förbättrar det teamets övergripande prestation och kundupplevelse.

Enligt studier kan en ökning av webbplatsens prestanda och hastighet med så lite som en sekund öka intäkterna årligen. Enligt Google överges webbplatser som tar mer än tre sekunder att ladda av 53 % av mobilwebbplatsbesökarna.

Med andra ord kan rätt utvecklare vara en av dina mest avgörande anställningar. 

Så här säkerställer du att nästa du rekryterar är exceptionell.

Här är fem tips som kan hjälpa till i urvalsprocessen för webbutvecklare:

DNA first

Det viktigaste att tänka på när man anställer en webbutvecklare är att det är rätt person. detta är viktigare än deras arbetslivserfarenhet. Du vill säkerställa att de passar in i din företagskultur. Till exempel kan en webbutvecklare som har arbetat på en stort bolag göra sämre ifrån sig vid start. Detta beror på att startups vanligtvis kräver mångsidighet, anpassningsförmåga, risktagande och en självstartande personlighet. Men dessa egenskaper kanske inte är lika viktiga på ett stort företag.

Gör en lista över ‘DNA-kraven’ för utvecklaren. Odlar du en kultur av orubblig beslutsamhet? Behöver du starka lagspelare? Om du har fem krav, se till att intervjupersonen uppfyller minst tre. Att anställa för DNA kan också hjälpa dig att definiera en företagskultur och garantera att din personal fungerar bra tillsammans.

Börja med att prova en ny utvecklare med ett mindre projekt.

Även om du kanske tror att du har hittat din ideala kandidat, bör du ge dem ett litet, icke-kritiskt projekt för att vara säker. Detta gör att du kan observera personen ‘in action’.

Gjorde han eller hon utöver det vanliga för att säkerställa att produkten levererades i tid? Hur innovativ var lösningen? Hur väl samarbetade de med andra och diskuterade problem eller förseningar?

Välj en utvecklare baserat på hans förmåga.

Välj en utvecklare baserat på lämplighet snarare än en viss färdighetsuppsättning.

Färdigheter inom teknikbranschen blir föråldrade varje år. Så i stället för att anställa någon som kan en enskild teknik men kanske inte anpassar sig när en ny kommer upp. Välj en webbutvecklare som enkelt kan förstå och lära sig nytt.

Den enklaste metoden för att avgöra om någon kommer att anpassa sig effektivt till förändringar är att ställa frågor som speglar en webbutvecklares entusiasm för lärande.

Ställ inte triviala programmeringsfrågor.

Det bästa vore om du inte ställde frågor om programmering som enkelt kan slås upp på nätet. Dessa kallas “triviafrågor”, och de är inte ett idealiskt sätt att se om någon är smart. Ett mer lovande sätt att intervjua någon är att ställa öppna frågor och lyssna på deras svar.

Här är några exempel på öppna frågor:

  • Hur hanterar du konflikter när flera personer redigerar samma data i en webbapplikation?
  • Vilka designmönster har du implementerat och i vilka scenarier?
  • Kan du skilja på objektorienterad design och komponentbaserad design?

Anställ långsamt och eld snabbt.

Anställ långsamt genom att ta dig tid att lära känna personen. 

Sammanfattningsvis

Att anställa pålitliga webbutvecklare är en process i flera steg. Det är dock inte alltför utmanande om du har en bättre förståelse av dina krav. Att matcha den perfekta sökanden till dina affärsmål kan kräva lite snabbt tänkande och insiktsfulla intervjuförmågor. 

Du måste tala objektivt med den sökande som en möjlig teammedlem. Anställ en kandidat med rätt potential, kompetens och tillgänglighet.

Varje tips i vägledningen ovan är ett steg mot rätt inställning för att lägga till pålitliga webbutvecklare till ditt team. Att följa dessa förslag kommer att säkerställa att du lyckas med att välja den perfekta talangen för ditt projekt och hjälper dig. Om du vill spara tid från denna tråkiga anställningsprocess kan du anlita ChiliBerry som din partner. Kontakta oss idag och kom i kontakt med våra proffs som har många års erfarenhet av webbutveckling.